Дошкільною освітою на сьогодні в Україні охоплені лише три чверті дітей. Такі дані навів міністр освіти і науки у своїй промові на освітній конференції «Серпнева-2024». «Ми орієнтуємося на індикатор у 99%, на цю ціль мають бути орієнтовані наші політики в цій сфері», — сказав Оксен Лісовий.

Серед пріоритетів на майбутнє у Міністерства освіти і науки — зміна ставлення до виходу із середньої освіти, перехід до більш усвідомленого вибору академічного ліцею чи профтеху. Оксен Лісовий назвав бажану пропорцію вступників до старшої школи:

  • зараз: 64% — академічні ліцеї, 36% — профтехи;
  • план на 2025 рік: 55% — академічні ліцеї, 45% — профтехи.

У фокусі уваги Міністерства освіти залишається підвищення кваліфікації педагогів, а самих освітян Оксен Лісовий закликав зосередитися на модернізації кабінетів та лабораторій природничих дисциплін.

Оксен Лісовий у своїй промові на освітній конференції «Освіта рухає світ – 2024» відзвітував про досягнення у реформуванні галузі. Зокрема, згадав про необхідні кошти для повернення більшості українських учнів до офлайн-навчання, які були виділені перед початком навчального року. Це 7,5 млрд грн із бюджетних коштів на будівництво укриттів, 1,25 млрд — на шкільні автобуси та фінансування нового предмета «Захист України».

Поділитися цією статтею