Зібрали для вас освітні можливості наступного тижня:

Освітян запрошують стати тренерами команд сьомого сезону Міжнародної освітньої програми розвитку креативності Destination Imagination в Україні та отримати сертифікат про підвищення кваліфікації. 

Учителі мають змогу за допомогою сучасних освітніх методик навчати молоде покоління навичок, необхідних для успішної самореалізації в майбутньому, а також обмінюватися досвідом зі всесвітньою спільнотою DI, підвищувати свій професійний рівень і кваліфікацію. Учасники (діти та підлітки) під час роботи в команді над проєктами («Викликами») розвивають власну індивідуальність, пізнають себе та свої можливості, формують і зміцнюють навички самостійного творчого та критичного мислення, комунікації, командної співпраці, управління часом і управління проєктами, розв’язування складних завдань та інші навички, необхідні у ХХІ столітті.

Робота команд над викликами починається восени і завершується навесні Всеукраїнською олімпіадою креативності, переможці якої отримують почесне право представляти Україну на Всесвітньому фіналі у США. Аби підготувати майбутніх тренерів, Мала академія наук України проводить безкоштовний онлайн-тренінг 12 жовтня 2024 року. Тривалість тренінгу ─ з 10:00 до 15:00.

ЗареєструватисяДеталі програми

Центр Бендукідзе відкриває реєстрацію на Міжнародну Економічну Олімпіаду 2024-25. Конкурс розрахований на учнів 10-11 класів (а за великим бажанням і 9 класів). Для цього не потрібно навчатися у спеціалізованій школі чи класі. Участь у конкурсі абсолютно безкоштовна.
Призовий фонд Олімпіади: 400 000 грн. Для участі в конкурсі вчителі/викладачі повинні до 4 жовтня включно зареєструвати свої навчальні заклади.

Реєстрація

Економічна Олімпіада в Україні відбувається за підтримки Economic Fundamentals Initiative, The Reynolds Foundation, Kyiv School of Economics та наших освітніх інвесторів: мережі Аврора Мультимаркет та мультипродуктової фінтех компанії mono, а також за сприяння Міністерства освіти і науки України, МАН, Національний банк України і студії онлайн-освіти EdEra.

Освітній проєкт «ABC polskiej klasy – vademecum nauczyciela». Він створений для того, щоб надати вчителям польської мови у середніх школах України сучасні методичні ресурси та інструменти, які сприятимуть ефективному навчальному процесу. Навчання передбачає 30 годин дидактичних онлайн-занять (30 x 45 хвилин) з сучасної польської мови з елементами мовної культури та 10 годин методичних семінарів і консультацій. Кожен учасник отримає навчальні матеріали та сертифікат, що підтверджує участь у навчанні. Умовою участі у програмі є знання польської мови щонайменше на рівні B1/B2 за шкалою ESOKJ, а також робота в українській школі вчителем польської мови. 

Подати заявку

Безкоштовну вечірню школу для старшокласників (8–11 клас) у 4 польських містах відкриває фундація «Незламна Україна», де вивчатимуть математику, мови (польську, українську, англійську) за шкільною програмою, а також братимуть участь у профорієнтаційних і розважальних заходах, які допоможуть розширити коло спілкування та визначитися з майбутньою професією.

Для 8 класу заняття з математики передбачають підготовку до польського екзамену 8-класника, 9 і 10 класи займатимуться за загальною програмою для надолуження знань, а 11 клас розрахований на підготовку до українського незалежного оцінювання.

Попередні адреси занять:

  • Познань: os. Jagiellońskie 128, 61-223
  • Гданськ: ul. Rogalinska 17, 80-809
  • Лодзь: Plac Wolności 12, 91-415
  • Варшава: Al. Jerozolimskie 179, 02-222

Старт занять відбудеться протягом вересня. Участь безоплатна завдяки сприянню міжнародної гуманітарної організації CARE Poland.

Залишити заявку

3-6 жовтня — 31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum. Фокусна тема – «Сила спільнодії».  Це будуть понад 20 подій кураторської програми у Пороховій вежі та 120 подій видавців і партнерів у середмісті Львова. До BookForum долучаться гості з 18-ти країн світу. Серед них – лавреат Букерівської премії Салман Рушді (Британія), дослідниця постколоніалізму Ґаятрі Чакраворті Співак (Індія), журналіст Девід Ремнік (США), лавреатка Оскару Василиса Степаненко і ще десятки авторів та культурних діячів. Відкриє 31-й Lviv BookForum 2 жовтня публічна розмова з літературознавцем і письменником Мирославом Шкандрієм, під час якої ми дослідимо постколоніальний досвід українців.

Відбудуться:

  • презентація нового роману Василя Шкляра «Заячий костел»,
  • дискусія про російську пропаганду за участі дипломата та ексміністра закордонних справ України Дмитра Кулеби,
  • інтерактивні ігри для дітей за участі письменниці Євгенії Завалій,
  • події від авторок Дари Корній та Галини Вдовиченко,
  • а також обговорення дебютної збірки оповідань засновника сатиричного видання UaReview Романа Голубовського — Lviv BookForum підготував 150 заходів на восьми локація у середмісті Львова.
Повна програмаТрансляція

Восьмий сезон вебінарів Science Kids: безоплатне STEM дозвілля для дітей від українських вчених. На вебінари запрошуються діти 7–13 років, що захоплюються наукою та люблять пізнавати світ. Цього сезону науковці та науковиці розкажуть від чого залежить наш зріст, чому восени листя змінює колір, які організми можуть вижити у відкритому космосі та навіть який вигляд могло б мати життя на інших планетах. На вебінари всі охочі можуть долучитися щовівторка та щочетверга о 19:00. На подіях діти слухатимуть розповіді вчених, гратимуть у Кахут, а також спілкуватимуться з лекторками та лекторами про все на світі.

ЗареєструватисяПереглянути минулі сезони
Поділитися цією статтею