«Видавництво «Літера» визнає свою помилку в ситуації з мапою України, відкликає підручники і видає виправлений наклад за свій рахунок», — зазначено на Facebook-сторінці видавництва.

Ідеться про підручник «Українська мова. 7-й клас», де на карті України не було Криму.

Видавництво каже, це сталося через технічну помилку дизайнера і недогляд редакції під час остаточної підготовки видання до друку. Тому головного дизайнера звільнили, а всіх причетних до випуску цієї книги оштрафували і винесли їм догани. Окремим дописом «Літера» висловлює вибачення перед авторами підручника Анастасією Онатій і Тарасом Ткачуком. Видавництво також перепросило у всієї громадськості, учнів та освітян.

Скандал розгорівся вчора і першою пропозицією від авторів підручника було провести флешмоб, коли б вчителі разом з учнями домальовували на карті Крим. Пізніше міністр освіти Оксен Лісовий сказав, що «технічну помилку за власний рахунок виправить видавець, який допустив некоректність дизайну». І що саме через питання якості шкільних підручників МОН передав їхню експертизу Українському інституту розвитку освіти (УІРО).

Поділитися цією статтею