Ведмедик Паддінгтон отримав британський паспорт, розповів співпродюсер майбутнього фільму «Паддінгтон у Перу», повідомляє ВВС.

Запит на паспорт подали саме для зйомок у фільмі і розраховували отримати від британського міністерства внутрішніх справ репліку. Втім паспорт на ім’я казкового ведмедика, стверджує співпродюсер Роб Сільва,  отримали справжній. Це сталося через 66 років після появи персонажа Паддінгтона. 

Він був створений у 1958 році Майклом Бондом. Письменник сказав, що улюблений ведмедик з «найтемнішого Перу» був створений під дією його персональних дитячих спогадів. «Коли я був маленьким, у мене були спогади про дітей, яких евакуювали з Лондона з ярликом на шиї та всіма їхніми речами у валізі, і це також стало частиною Паддінгтона», — розповів він в інтерв’ю BBC у 2017 році.

Паддінгтон прибув безквитковим пасажиром на кораблі з Південної Америки і оселився в сім’ї Браунів, які назвали його на честь лондонського вокзалу, де вони його знайшли.

Книга про ведмежа вважається класикою дитячої літератури, її переклали 31 мовою.

У 2014 році у Великій Британії відбулася прем’єра пригодницької комедії «Пригоди Паддінгтона». Продовження фільму вийшло в український прокат у 2018 році. В обох частинах ведмедика озвучував Володимир Зеленський, коли ще був артистом.

Третій фільм, «Паддінгтон у Перу», вийде на екрани в листопаді.

Поділитися цією статтею