Цьогоріч команда EdCamp Ukrainе знову запрошує адміністрації шкіл і вишів, педагогів, волонтерів до участі у Всесвітньому дні гідності. Подію можна організувати у будь-який день у будь-якому форматі (онлайн / офлайн / змішаний) під час символічного проміжку: з 21 листопада — День Гідності та Свободи України — до 10 грудня — Міжнародний день прав людини.

Цьогорічна фокусна тема — «Цінності, безпека та цифрове благополуччя».

«У часи війни і нестабільності багато закладів освіти можуть проводити лише онлайн-навчання, зважаючи на безпекові виклики. Щоб онлайн-життя українського учнівства було безпечним, а взаємодія в онлайн-просторі ґрунтувалась на принципах гідності, потрібно надати особливу увагу убезпеченню дітей в онлайні», — розповіли автори проєкту.

Всесвітній день гідності (Global Dignity Day) — це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проєкт. Його мета — мотивувати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях.

Ідея проводити Всесвітній день гідності була запропонована у 2006 році членами спільноти Молодих глобальних лідерів (Young Global Leaders) Усесвітнього економічного форуму (World Economic Forum): спадковим принцем Гоконом (Норвегія), професором Пеккою Хіманеном (Фінляндія) і засновником неурядової організації «Оперейшн Хоуп» Джоном Хоупом Браєнтом (США).

Для того щоб підготуватися до таких уроків, організатори запрошують відвідати орієнтаційний вебінар, на якому поділяться методичними матеріалами про гідність для використання в закладах освіти.

Орієнтаційний вебінар відбудеться 7 листопада о 16:00. Зареєструватися на вебінар можна до 6 листопада.

Зареєструватися

Усі, хто візьмуть участь у події, отримають безкоштовно докладні методичні рекомендації та спеціально створений робочий зошит (путівник) для учнівства, сертифікати для учасників, унікальні настінні календарі, а також повну підтримку української команди #gdignityUkraine.

Як зазвичай відбувається День гідності в різних країнах? Відповідь у короткому відео:

Поділитися цією статтею