До ТОП-50 найкращих учителів світу за версією премії Global Teacher Prize увійшли одразу двоє учасників з України: Наталя Гладких та Олександр Жук. Про це сьогодні вночі оголосили організатори найпрестижнішої світової відзнаки для освітян.

Зіркову п’ятдесятку обрали з-понад 36 тисяч учасників. Наступним етапом конкурсу стане відбір десятки найкращих, а нагородять вчителя — переможця 2020 року у жовтні в Лондоні.

Наталя та Олександр — фіналістка 2017 та переможець 2018 року національної премії Global Teacher Prize Ukraine, яку проводить «Освіторія».

Наталя Гладких — спеціальний педагог, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю. Розуміння, що в шкільній системі немає місця дітям із комплексними порушеннями, надихнуло її з однодумцями заснувати власну інклюзивну школу. Інший її проєкт, «Космотабір» для дітей з інвалідністю зібрав майже три сотні учасників від 2 до 16 років та понад 350 волонтерів. У 2017 році вона стала однією з п’яти найкращих вчителів України. Наталя надихає і розвиває колег-вчителів у тренінговому центрі «Освіторії» та навчає інклюзії на курсі «РАЗОМ».

Олександр Жук — вчитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT, створив енергокоманду, робить з учнями роботів і сонячні панелі і три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. У 2018 році він став найкращим вчителем України та потрапив у престижний рейтинг Топ 30 до 30 років, а у 2019 його відзначили серед ТОП-10 новаторів, які змінюють Україну та світ.

Всесвітню премію Global Teacher Prize часто називають Нобелівкою для вчителів. Щороку найкращий вчитель отримує 1 мільйон доларів США та можливість впливати на освіту на всій планеті.

Поділитися цією статтею
Автор: