Студенти на Філіппінах повинні посадити щонайменше 10 дерев, щоб закінчити початкову школу, середню школу чи коледж, повідомляє CNN.

Ініціативу запроваджує закон, прийнятий конгресом Філіппін цього місяця. Його мета — сприяти «відповідальності між поколіннями» щодо захисту навколишнього середовища.

«Ми визнаємо право молоді на збалансовану та здорову екологію. І немає ніяких причин, чому вони не можуть зробити свій внесок для того, щоб така екологія стала реальністю», — каже автор закону Гарі Алехано.

Ця ініціатива дозволить щорічно посадити щонайменше 175 млн нових дерев, а це понад 525 млрд додаткових дерев протягом одного покоління. Навіть якщо виживуть лише 10%, це все одно буде пів мільярда додаткових дерев у країні.

Відповідно до законопроекту, Міністерство освіти Філіппін відповідає за впровадження нового правила, а департаменти навколишнього середовища та сільського господарства встановлюють розплідники, постачають розсаду, визначають відповідні місця посадки та контролюють ріст дерев.

Автори проекту зауважують, що ці дерева стануть живим спадком випускників для навколишнього середовища та майбутніх поколінь.

Поділитися цією статтею