Стартував сезон можливостей від МАН:

  • Курс «Закарбовані в часі: історичні джерела від монет до прапорів» для учнів 8–11 класів. Під час нього учні навчаться: аналізувати герби, прапори, нагородні відзнаки, монети, паперові гроші, печатки, поштові марки та інші джерела; розуміти причини їхньої появи, а також специфіку їхнього використання у різні історичні періоди та в різних регіонах. Онлайн, щопонеділка о 17:00, з 23 вересня до 21 жовтня. Дедлайн реєстрації — 20 вересня.
Реєстрація
  • Курс з нейронаук для учні 8–11 класів, під час якого буде розглянуто будову та функцію структур нервової системи; особливості роботи сенсорних систем і регуляції рухів; мозкові механізми психічних явищ, а також головних неврологічних і психіатричних патологій, їхні причини та способи лікування. Онлайн, з 30 вересня. Дедлайн реєстрації — 25 вересня.
Зареєструватися
  • Курс «Функціональне програмування для математиків» для учнів 8–11 класів, під час якого буде знайомство з основами функціонального програмування мовою Python; практика зі створення й застосовання чистих та лямбда-функцій для обробки даних; створення та використання суперпозиції функцій, функції вищого порядку, декораторів та функцій-генераторів. Онлайн, щоп’ятниці з 18:00 до 19:15, з 27 вересня до 25 жовтня. Дедлайн реєстрації — 26 вересня.
Реєстрація тут
  • Курс «Пошуки позаземного життя: слідами органогенів» для учнів 5–9 класів, під час нього учасники ознайомляться з поняттями «органічна хімія» та «хімічні елементи-органогени»; дослідять, чим насправді є чорні діри, нейтронні зорі й інші екзотичні утворення в космосі; спробують дати наукову відповідь на питання: «Чи одні ми у Всесвіті?». Онлайн, щопонеділка о 18:00, з 30 вересня до 4 листопада. Дедлайн реєстрації — 28 вересня.
Реєструймося
  • Всеукраїнський конкурс есе імені Сергія Кемського для учнів віком 13–18 років.. Тут учні розмірковують на різні теми, а також вчаться вільно й аргументовано викладати свої думки у формі есе. Цьогорічна тема звучить так: «Якщо ви не усвідомлюєте, як вас сприймають інші, ви наражаєте себе на небезпеку». Під час відбору учасники зможуть відвідати онлайн-вебінари, з яких довідаються вимоги до есе та почують поради для його написання. Дедлайн реєстрації — 1 жовтня.
Зареєструватися

Супер-можливості для студентів, що пов’язані з харчовою промисловістю, а також студентів технологічних спеціальностей: отримати семестрову фінансову підтримку від компанії Данон, доступ до навчальних ресурсів та можливість пройти практику в компанії.
Реєстрація участі в програмі вже розпочалась. Більше інформації про стипендіальну програму — за посиланням.

Посилання 

Навчальна можливість від ЮНІСЕФ для підлітків з інвалідністю. Підлітків з інвалідністю запрошують навчатись блогінгу з підтримкою топових експертів у хабі інклюзивного ТікТоку. Проєкт реалізується у межах кампанії «Діти як діти», що реалізується ЮНІСЕФ спільно з Радницею — уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук. ХІТ – це тримісячне навчання для підлітків з інвалідністю від топових ТікТок блогерів, серед яких Рома Геній, TUMAZAR, Asya Say, Юлія типусяк (ПРОЛІТ) та Таня Яста. Молодь отримає знання про ведення блогу й створення цікавого контенту. Програма містить:

  • онлайн лекції та офлайн зустрічі;
  • менторську підтримку від блогерів;
  • публікації відео учасників на сторінках ЮНІСЕФ;
  • подарунки від партнерів.

Подати заявку можуть підлітки віком від 14 до 18 років. Дедлайн – 25 вересня 2024 р.

Реєстрація

Всеукраїнський конкурс творчих робіт для школярі 7-18 років, де можна поділитись своїми ідеями і пропозиціями для удосконалення державної політики у різних сферах через творчість. А також отримати досвід створення творчої роботи у таких номінаціях як:

  • рівні права і можливості жінок і чоловіків;
  • відбудова та відновлення системи освіти в умовах воєнного стану;
  • інструменти ефективності в державних установах;
  • молодь у системі публічного управління: новітні підходи та перспективи, тощо

Треба лише подати заявку до 30 вересня, оформлену за встановленим зразком, та конкурсну роботу на електронну адресу: konkurs@center.gov.ua

Зразок заявки

Конкурс есе AWM Math for America для учнів 6-11 класів та студентів. Учасники зможуть отримати досвід написання біографічного есе, на основі інтерв’ю жінок-математиків, щоб підвищити обізнаність про поточний вклад жінок у математичні науки. Отримати грошові нагороди; отримати можливість опублікувати своє есе в AWM Newsletter. Дедлайн — 25 вересня для надсилання інтерв’ю, есе на 500-1000 слів англійською мовою.

Сайт для надсилання

Конкурсі «Монети вдячності», який відбувається в межах акції зі збору монет #SuperCoins. Її метою є збір коштів для допомоги українським військовим, які постраждали внаслідок бойових дій. Організатори акції – Національний банк та сучасна клініка протезування Superhumans Center. Термін проведення Конкурсу: з 9 вересня до 29 листопада 2024 року. Взяти участь можуть заклади дошкільної, шкільної, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти і бібліотеки.

Як долучитися до Конкурсу?

  • Стати учасником акції зі збору монет #SuperCoins та зберіть монети для допомоги українським військовим.
  • Продумати ідею створення конкурсної роботи: візуальну частину (малюнок, фото та мозаїка із зібраних монет на патріотичну тему) та слова вдячності.

Конкурсна робота може складатися з малюнків, фото, окремі елементи яких викладені за допомогою монет чи прикрашені ними.

Форма подання конкурсної роботиБільше про конкурс

Другий фестиваль «Книжкова країна» у Києві на ВДНГ 26–29 вересня. Захід об’єднає любителів літератури, письменників та культурних діячів. За чотири дні на відвідувачів чекають сотні заходів: зустрічі з авторами, майстеркласи, презентації та культурні події.

Програма фестивалю

Громади можуть подати заявку на спорудження тимчасового освітнього простору. Проєкт здійснюється в межах програми USAID «Мріємо та діємо», що виконується IREX у партнерстві з БФ «savED» і ГО «ГО ГЛОБАЛ».

Встановлюють простори в громадах, де освітня інфраструктура пошкоджена або зруйнована внаслідок російської агресії. Їхня особливість — у надзвичайно швидкому процесі встановлення. Тут є декілька класів, наповнених новими зручними меблями, також вчительська і вбиральня. Планшети та інтерактивні мультимедійні панелі дозволяють використовувати новітні освітні технології під час навчального процесу та позашкільного дозвілля. Простори інклюзивні й обладнані альтернативними джерелами енергії, що дозволяє безперервно навчатись у комфорті протягом усього року.

Громади, заклади освіти яких пошкоджені або зруйновані, можуть подати заявку на створення тимчасового освітнього простору до 30 вересня 2024 року. Зведення й облаштування — безоплатне і відбувається у тісній співпраці з місцевими громадами.

Детальна інформація

Батьків та осіб, які піклуються про дітей віком від 0 до 8 років, запрошують на безплатні вебінари «Турбота і взаємопідтримка». Вебінари відбудуться 24 і 26 вересня о 19:00 у Zoom. Зареєструватися для участі в онлайн-заходах усі охочі можуть за

посиланням

Під час онлайн-заходів учасники й спікери поговорять про важливість підтримки емоційного добробуту та розвитку дітей під час кризи та/або вимушеного переселення. На батьків або опікунів чекають:

  • 24 вересня вебінар «Турбота про себе. Підтримка емоційного добробуту»”: учасники й учасниці докладніше дізнаються про практичні інструменти підтримки власного емоційного здоров’я (особливо під час піклування про дітей), а також про ознаки стресу в дітей та ефективні методи його подолання.
  • 26 вересня вебінар «Навчання та розвиток через гру. Адаптація до змін»: учасники й учасниці зможуть опанувати стратегії підтримки допитливості та сприяння навчанню дитини через ігрові активності вдома. Крім того, батьки / опікуни отримають практичні поради, які допоможуть у подоланні стресу, викликаного значними змінами (наприклад, вимушеним переселенням).
Поділитися цією статтею