Цього року Освіторія спільно з Міністерством освіти і науки України та ЮНІСЕФ Україна знову шукають вихователя, який не лише є майстром своєї справи, але й відчуває серцем потреби кожної дитини, аби відзначити його чи її однією з найпрестижніших премій в галузі освіти.

«Дошкільна освіта є надважливою для розвитку дитини, і через це у багатьох країнах вона є обов’язковою частиною навчання. Саме в дошкільному віці закладаються основні цінності, риси особистості та любов до пізнання. Минулого року ми вже відзначали вихователів у рамках премії Global Teacher Prize Ukraine, і впевнились, що потрібно продовжувати. Тож запровадити спеціальну номінацію “Дошкілля” стало наступним логічним кроком. Ми дуже раді, що можемо гідно відзначити працю вчителів та вихователів дошкільної освіти!», — говорить Зоя Литвин, голова Освіторії й засновниця Global Teacher Prize Ukraine.

Спецномінація «Дошкілля» відповідає концепції Нової української школи, яка прагне забезпечити плавний перехід від дитячого садка до шкільного навчання, відкриваючи безмежні можливості для кожної дитини.

«Участь вихователів дитячих садків у такому престижному конкурсі, як Global Teacher Prize Ukraine, підкреслює важливість і необхідність визнання їхньої праці. Протягом тридцяти років про них майже не говорили, хоча саме ці люди формують перші враження дітей про світ, вчать їх основ соціальної взаємодії та розвитку. Видимість і визнання професії вихователя сприятимуть підвищенню престижу цієї роботи та залученню нових талановитих фахівців. Вихователі заслуговують на наше повне визнання та підтримку, адже саме вони допомагають створювати щасливе та гармонійне дитинство для наших малюків», — зазначає Євгенія Смірнова, заступниця міністра освіти і науки України з питань дошкілля та інклюзії.

Переможець у номінації «Дошкілля» отримає унікальну можливість реалізувати свій освітній проєкт, а також стане частиною великої спільноти однодумців, які щодня змінюють світ освіти на краще.

Заповнити анкету чи номінувати того, хто заслуговує бути визнаним на національному рівні, можна за посиланням. Збір анкет та номінацій на премію Global Teacher Prize Ukraine продовжено до 22 липня. Окрім номінації «Дошкілля», передбачено також відзнаку для трьох вчителів STEM від KSE Foundation та номінацію «Вибір Серцем» для вчителів, які працюють у лікарнях, від Наталії Мосейчук, ведучої 1+1 Марафон та інтерв’юерки. Премію для видатних вчителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, ЮНІСЕФ Україна та KSE Foundation. Група 1+1 media виступає генеральним медіапартнером, платформа кіно та телебачення Київстар ТБ та Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

Подати заявку
Поділитися цією статтею