Вчитель фізики в одеському Рішельєвському ліцеї Павло Віктор, на YouTube-канал якого підписані мільйон користувачів, отримав почесне звання «Народний вчитель України». Торік він став фіналістом Global Teacher Prize Ukraine і виборов першість у номінації «Вибір українців».

«Освіторія» вже розповідала про відеоуроки Павла Віктора, які надзвичайно популярні серед школярів. Освітянин, кандидат фізико-математичних наук став відеоблогером ще вісім років тому. Доступний та логічний виклад тем курсів 9–11-го класів, а також частково 7–8-го класів, практичні та захопливі експерименти, висока якість зйомок, ефект присутності — усе це подобається учням. Вчитель отримує чимало подяк від тих, кому з допомогою його онлайн-курсу вдалося підготуватися до олімпіади, ДПА, вступу до університету. Жива і тепла атмосфера уроків й харизма педагога спонукають підлітків повертатися до відеоуроків, аби глибше опанувати предмет. 

Окрім блогерства, педагог пише книги з фізики доступною для дітей мовою. Нині вийшло вже чотири томи, де матеріал супроводжується QR-кодами відеоуроків та додатковими завданнями. 

Також, як ідеться у відповідному указі Президента України, звання «Народний вчитель України» було присвоєно вчительці української мови та літератури зі столичної гімназії № 32 «Успіх» Тамарі Кривутенко. Цікаво, що донині цією державною нагородою, за всі роки її існування, були вшановані лише 25 педагогів в Україні.

Поділитися цією статтею