Зібрали для вас освітні можливості цього тижня. 

Стартує всеукраїнський набір освітян на участь у проєкті «Грай за рівність». Проєкт покликаний зменшити гендерну дискримінацію на початковому етапі знайомства зі спортом – на уроках фізичної культури. До участі запрошують вчителів та вчительок фізичної культури з усієї України. Після реєстрації 80 учасників та учасниць відправляться на інтенсивну 4-денну офлайн програму. Після її закінчення кожен має реалізувати у своїх школах спортивні проєкти: змагання, челенджі, фестивалі, конкурси і отримати від благодійного фонду Klitschko Foundation набори сучасного спортивного спорядження. Фінальний етап проєкту передбачає практичну участь вчителів/вчительок з різних регіонів України з командами, які будуть налічувати 100 учнів та учениць у 5-денний інноваційній навчальній програмі на базі одного з футбольних клубів Української прем’єр-ліги. Дедлайн подачі заявок – 22 липня 2024 року.

Долучитися

Учні можуть навчитися основам програмування українською з безоплатним застосунком Fundamenta. Там можна вивчати Java, JavaScript, Python та SQL. Застосунок створили досвідчені українські інженери, які пройшли шлях самоосвіти в програмуванні. Метою було створення доступного та легкого навчання, щоб кожен, незалежно від знань та навичок, міг відкрити для себе програмування і спробувати свої сили. Застосунок для всіх охочих безкоштовний.

Переглянути

Стартувала Всеукраїнська дитяча акція на підтримку тварин від фонду Happy Paw. За умовами акції Happy Paw пропонує дітям України поділитися у своїх соцмережах історіями про домашніх улюбленців, яких вони, попри всі труднощі, не покинули після початку повномасштабного вторгнення або історіями порятунку безпритульних тварин, що знайшли дім у скрутні часи. Для того, щоб взяти участь у акції необхідно викласти історію про непокинуту або врятовану тварину в соцмережах з хештегами #happypaw #bioetika #непокинуті. А також заповнити форму до 1.07.2024. Ініціатива триватиме до 29.06.2024, найзворушливіші історії будуть викладені на сайті фонду Happy Paw, а серед всіх учасників розігруватимуть унікальні подарунки.

Долучитися

MEGOGO запускає безплатний розділ для навчання «Цивільна підготовка». Для українців, які живуть в умовах повномасштабного вторгнення та постійної потенційної небезпеки там зібрали корисні відео та подкасти з тактичної медицини, підтримки ментального здоровʼя, мінної безпеки, збірки FPV дронів для фронту, плетіння маскувальних сіток тощо. Весь контент можна переглядати на сервісі безплатно. «Цивільну підготовку» можна знайти на медіасервісі в розділі «MEGOGO Освіта».

Переглянути

Українська Кіношкола запрошує на безкоштовний онлайн вебінар із 2D анімації. 27 червня о 20:00 пройде безкоштовний онлайн вебінар із 2D анімації від Української Кіношколи. Вебінар проведе кураторка курсу 2D анімації Ольга Максюк – досвідчена фахівчиня у сфері 2D анімації з великим професійним досвідом та високими навичками в керуванні анімаційними проєктами з різних країн (Франція, Великобританія, Австралія, Іспанія, Ірландія, Україна та Польща). На вебінарі детально розберуть популярні питання стосовно старту кар’єри художника-аніматора.

Долучитися

Освітян запрошують на Всеукраїнську літню історичну школу «Міфи та маніпуляції в історії». Під час цієї школи розглянуть історичні міфи як чинники й засоби впливу на суспільну свідомість у різні хронологічні періоди. Також там приділять час аналізу історичних прикладів їхнього використання для обґрунтування імперських практик, політичних ідеологій, військових кампаній. Вона проходить онлайн з 8 до 12 липня 2024 року. За результатами навчання та підсумками роботи учасники отримають сертифікати. Кількість годин — 12. Вартість навчання — 100 гривень. Для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти й педагогів системи Малої академії наук України — безплатно.

Долучитися

Поділитися цією статтею