У Миколаївській області кількість учнів з початку повномасштабного вторгнення зменшилася на 14%. Через це там вже розмірковують над закриттям частини закладів освіти.

Про це заступник міського голови Анатолій Петров розповів для локального видання.

«На сьогоднішній день у нас контингенту приблизно на 40–42 школи, а в нас їх по факту 68. Майбутнє може диктувати нам інші умови й інші рішення. Це залежатиме від контингенту учнів, наповнюваності шкіл. Якщо, наприклад, було по 3–4 паралелі, то це, наприклад, в одному класі була відповідна кількість годин. Зрозуміло, що педагогічних працівників було одна кількість, а зараз їх може бути менше. Це теж проблема. І відповіді зараз ніхто не дасть, адже поки ми не бачимо повного контингенту учнів. Тільки після цього ми затвердимо навчальні плани і поставимо крапку, а це 25 серпня», — зауважив він.

На його думку, це стається тому, що батьки виїжджають у ті міста, де школи працюють офлайн. Адже на Миколіївщині всі школи з 24 лютого 2022 року працюють в онлайн-форматі. Це зумовлено безпековою ситуацією. Також, за словами очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, заклади освіти — цілі для російської армії.

Поділитися цією статтею