Тридцять треті Літні Олімпійські ігри розпочнуться вже сьогодні в Парижі.

За повідомленням Української правди цьогоріч вперше в іграх візьме участь однакова кількість чоловіків та жінок. Хоч ще на Олімпіаді у 1900 році кількісь жінок від загальної кількості учасників складала всього 2,2%.

Цьогоріч Україну будуть представляти 140 спортсменів та спротсменок – це найменша кількість в історії участі України в іграх. Серед них – 68 жінок та 72 чоловіків. Прапороносцями від нашої країни стали тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук, призери попередніх Олімпійських ігор у Токіо. Про це повідомила пресслужба Національного олімпійського комітету. 

«Відзначимо, що вже традиційно країни-учасниці мають одразу два прапороносця – жінку та чоловіка. Це пов’язано з активною позицією Міжнародного Олімпійського Комітету щодо відстоювання принципів гендерної рівності», – наголосили там.

Початок церемонії відкриття Олімпійських Ігор-2024 відбудеться 26 липня о 20:30 за київським часом. Триватимуть Ігри до 11 серпня, а всього участь у них візьмуть понад 10 тисяч спортсменів.

Поділитися цією статтею