За даними Олега Синєгубова, до шкіл 2 вересня зможуть піти 5,5 тисяч дітей області. Це ті навчальні заклади, повідомив керівник Харківської військової адміністрації, де вже є захисні споруди. Там вчитимуться у дві зміни.

На освітній конференції «Серпнева-2024» Олег Синєгубов повідомив, що в планах до кінця 2024/2025 навчального року закінчити зведення та облаштування 48 укриттів. Це дозволить майже 13 тисячам школярів перейти до офлайн-навчання. Фінансування зведення захисних споруд: 500 млн грн — держава, 80 млн грн — місцеві бюджети.

Зараз Харківській області для повноцінного початку навчального року не вистачає 151 шкільного автобуса, 12 000 ноутбуків для вчителів, ще 30 000 таких самих девайсів — для учнів.

Торік, за даними Міносвіти, на Харківщини навчалися 224 тисячі учнів у 1612 закладах освіти різного рівня.

У Харкові з дистанційної до змішаної форми навчання зможуть перевести лише десяту частину школярів (5 тисяч із 50). За словами мера Ігоря Терехова, з 2 вересня це стане можливим завдяки зведеній підземній школі і 6 облаштованим класам на станціях метро. Також у місті триває будівництво підземних шкіл ще у трьох районах, повністю місцевим коштом, уточнив харківський міський голова. 

Поділитися цією статтею