Це вже третій сезон «Чарівного світу української міфології», який автори підготували за підтримки Українського культурного Фонду в межах конкурсної програми «Стипендія».

Як подорожувати між світами? Якими були давні боги української міфології? Які чарівні властивості може мати звичайна торбина? Відповіді на ці запитання — у шести серіях про всесвіт в уявленнях українців, давніх богів та потойбіччя, дивних створінь та скарби, а також про книги, які варто почитати, щоб ще більше зануритися у дивовижний світ української міфології.

Торік випуски другого сезону подивилися понад мільйон глядачів (на платформах YouTube та Facebook).
Цьогоріч епізоди шоу з’являться ще й на платформі TikTok у форматі коротких вертикальних відео (Reels). Серії сезону вийдуть також англійською мовою. Автор та ведучий шоу — письменник Нік Лисицький. Науковим консультантом проєкту виступила фольклористка Олеся Наумовська.

Переглянути серії

У першому сезоні українських міфічних персонажів порівнювали з їхніми іноземними «колегами». У другому — створили 27 серій, кожна з яких була присвячена одному герою, щоб наочно продемонструвати, наскільки українська міфологія є багатою та різноманітною. 


Проєкт «Чарівний світ UA» відомий тим, що займається популяризацією української міфології із 2020 року. У рамках проєкту вже здійснено візуалізацію багатьох міфічних героїв, створено цифрову платформу та настільну гру, проведено десятки вебінарів і лекцій для дітей і дорослих. Деталі проєкту — за посиланням.

Поділитися цією статтею