Цю гру–унікальний інструмент у роботі з підлітками для психологів та соціальних працівників розробила громадська організація «ЕТ СЕТЕРА». Він поєднує у собі казкотерапевтичні методики та гейміфікацію. Зараз «КРОК» використовують понад 900 освітян з усієї України.

Безкоштовний доступ — за посиланням.

Після заповнення короткої реєстраційної форми усі зацікавлені отримають:

  •  постійний доступ до гри з актуальними оновленнями та 30 сценаріями;
  • електронну версію методичних рекомендацій щодо використання гри та питаннями для рефлексії з учнями.

«КРОК — це навчальна гра з протидії насильству створена на основі методів казкотерапії. У сценаріях гри моделюються ситуації, з якими школярі можуть зустрітися в реальному житті. У такий ненав’язливий спосіб вони вчаться ідентифікувати ситуації з проявами насильства та розуміти як діяти у випадках, коли такі прояви з’являються. Така методика дозволяє пережити демо-стресову ситуацію у грі, щоби навчитися не оцінювати негативно себе та свої емоції та знати, до кого звертатися по допомогу», — розповідає психологиня проєкту Вікторія Стасюк, яка працювала над розробкою сценаріїв гри.

Розробка гри відбувається ГО «ЕТ СЕТЕРА» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Поділитися цією статтею