Global Teacher Prize Ukraine 2024 разом із фармацевтичною компанією Biopharma відзначили вчителя в додатковій номінації цього року — «Учитель хімії». Перемогла Лариса Романишин, вчителька хімії, фізики та біології зі Львівщини.

«Бути вчителем — це не просто професія, це ще й велика відповідальність, покликання. Давайте надихати наших учнів, втілювати їхні мрії і показувати їм шлях», — поділилася враженнями пані Лариса.

Серед професійних досягнень вчительки — перемога її команди в міжнародній програмі шкільних космічних експериментів. Невдовзі вони з учнями на запрошення NASA відвідають космічний центр у Флориді, де на власні очі побачать, як їхня мінілабораторія для дослідження мікрогравітації вирушить на Міжнародну космічну станцію.

Лариса Романишин отримала грошову винагороду — пів мільйона гривень на власну освітню мрію, яку їй вручила директорка зі стратегічного розвитку компанії Biopharma Оксана Плотнікова.

«Як біотехнологічна фармацевтична компанія ми розуміємо, що біотехнологічний напрямок є одним з найбільш перспективних для подальшого розвитку різних галузей виробництва, а майбутні досягнення в медицині та біотехнології починаються зі школі. Саме вчителі хімії та біології відкривають перед молодим поколінням дивовижний світ природничих наук, запалюють у них цікавість і прагнення до нових відкриттів. Ми віримо, що інвестуючи в освіту молоді, ми будуємо міцне підґрунтя для майбутніх інновацій. Та підтримуючи найкращих педагогів, інвестуємо в майбутнє і сподіваємось, що Україна залишить вагомий внесок у галузі біотехнології завдяки таким освітнім проєктам!» — привітала пані Оксана переможницю в цій номінації.

Премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, а також підкреслити важливість педагогів в Україні.

Премію для видатних учителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта, Мрія, фармацевтичної компанії Biopharma, KSE Foundation, Talents for Ukraine, Uklon, EdPro, Фонду освітніх ініціатив, Accord Group — Ukrainian digital company, видавництва Літера, Grade Education center, Авіації Галичини та книгарні Сенс, а також Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який у межах премії підтримує спеціальну номінацію «Дошкілля». Група 1+1 media виступає генеральним медіапартнером, платформа кіно і телебачення Київстар ТБ, Суспільне Мовлення і Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

Поділитися цією статтею