Головною переможницею національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024 стала Леся Павлюк, вчителька початкових класів з Івано-Франківська.

Пані Леся працює в Ліцеї № 7 Івано-Франківської міської ради. Однією з перших у своїй школі взялася працювати з інклюзивним класом. Прагне зробити навчальний процес у початкових класах ефективним і цікавим для кожної дитини.

Вчителька розробляє методичні посібники, курси і навчає інших педагогів. Поза уроками заохочує учнів до творчих і благодійних заходів, зокрема, на підтримку ЗСУ.

Леся Павлюк стала найкращою вчителькою України 2024 за версією Global Teacher Prize Ukraine і виграла головний приз — 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та можливість вирушити в подорож на світову премію Global Teacher Prize.

«Зараз, як ніколи, ми розуміємо, наскільки важлива наша робота. Зараз, як ніколи, ми відчуваємо підтримку суспільства, влади, батьків. Ми все це робимо заради дітей. Ми, вчителі, робимо те, що буде в майбутньому. Я щиро вірю в те, що наші учні та учениці в майбутньому зроблять нашу країну Україну такою, про яку мріємо ми, про яку мріють вони. Ми формуємо цінності, які стануть факелами їхнього життя. Ми вчимо їх працювати разом. Ми вчимо їх приймати їхнє оточення зі своїми особливостями та потребами. Ми вчимо наших дітей чітко відрізняти, де добро, де зло. Ми вчимо ухвалювати рішення і відповідати за наслідки. Ми вчимо дітей мріяти і втілювати свої мрії в життя. Зараз втілилася в життя моя мрія. Я — надзвичайно щаслива!» — поділилася емоціями переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2024.

Премію для видатних учителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта, Мрія, фармацевтичної компанії Biopharma, KSE Foundation, Talents for Ukraine, Uklon, EdPro, Фонду освітніх ініціатив, Accord Group — Ukrainian digital company, видавництва Літера, Grade Education center, Авіації Галичини та книгарні Сенс, а також Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який у межах премії підтримує спеціальну номінацію «Дошкілля». Група 1+1 media виступає генеральним медіапартнером, платформа кіно і телебачення Київстар ТБ, Суспільне Мовлення і Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

Поділитися цією статтею