Цьогоріч на Global Teacher Prize Ukraine вперше було оголошено спеціальні відзнаки для STEM-учителів від KSE Foundation. Троє освітян отримали гранти в межах Talents for Ukraine — ініціативи KSE Foundation з підтримки талановитих українців. Благодійний фонд Київської школи економіки щороку відзначає 150 переможців з різних сфер, аби підтримати нове покоління лідерів, які розвивають Україну.

Першою переможницею стала Катерина Корзун, вчителька української мови та літератури з Дніпропетровщини, яка руйнує стереотипи про сільську школу. Попри те, що школа розташована зовсім поруч із зоною активних бойових дій, її учні отримують якісну та сучасну освіту, використовують штучний інтелект та доповнену реальність, перемагають у найрізноманітніших конкурсах. За її словами, «діти із села варті найкращого».

Другою номінанткою стала Лариса Романишин зі Львівщини, яка викладає хімію, фізику та біологію. Вчителька починала свою кар’єру як інженер-хімік, але перейшла в освіту, розробивши унікальний міждисциплінарний підхід до викладання. З початком повномасштабної війни Лариса долучилася до волонтерського проєкту School to Go, який дає можливість українським дітям, розкиданим по всьому світу, навчатися за українською програмою та з українськими вчителями.

Також спеціальну відзнаку від KSE Foundation отримав Ярослав Федько з міста Дніпро — учитель фізики з унікальним досвідом, який починав кар’єру як інженер медичного обладнання. Попередній досвід дозволяє йому інтегрувати наукові знання у викладання, що робить уроки практичними та цікавими. Ярослав використовує інноваційні методи, зокрема платформи для гейміфікації та набори для робототехніки, що підвищує залученість учнів.

Вчителі отримали грант від Talents for Ukraine у розмірі 200 000 гривень для кожного.

Премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, а також підкреслити важливість педагогів в Україні.

KSE Foundation входить у ТОП-5 найбільших благодійних фондів за версією Forbes Ukraine 2024. Talents for Ukraine є грантовою програмою, започаткованою Фондом для підтримки нового покоління лідерів. Кожного року бюджет програми становить $1 000 000, а щорічні переможці формують рейтинг KSE150.

Дізнатися більше про переможців та подати заявку на участь можна за посиланням.

Премію для видатних учителів Global Teacher Prize Ukraine організує Освіторія за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта, Мрія, фармацевтичної компанії Biopharma, KSE Foundation, Talents for Ukraine, Uklon, EdPro, Фонду освітніх ініціатив, Accord Group — Ukrainian digital company, видавництва Літера, Grade Education center, Авіації Галичини та книгарні Сенс, а також Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який у межах премії підтримує спеціальну номінацію «Дошкілля». Група 1+1 media виступає генеральним медіапартнером, платформа кіно і телебачення Київстар ТБ, Суспільне Мовлення і Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

Поділитися цією статтею