Зібрали для вас освітні можливості цього тижня.

На Coursera опублікували курс про історію українського громадянського суспільства. Це англомовний курс про становлення українського громадянського суспільства у період незалежності України. Закордонна аудиторія ознайомиться з природою українських революцій, феноменом масового опору та цінностями, що спонукають українців діяти. Серед іншого, цей курс – про передумови й перебіг Помаранчевої революції, Революції гідності, становлення й розвиток незалежних українських медіа, політичне та громадське життя кримських татар в Україні, про російські злочини на території Криму, історію українських громадянських рухів і спільнот на Сході України. Складається він з 12 лекцій, а переглянути його можна за посиланням нижче.

Переглянути

У містах України відбудеться фестиваль «Тут живемо літо» для молоді, підлітків і батьків. Він пройде з 24 липня до 25 серпня. Територія фестивалю буде поділена на різні «бази». На «СпортБазі» можна буде пограти в м’яч із родиною, запустити фризбі чи пройти квест із друзями. На «АртБазі» — спробувати арттерапію, а на «ЧілБазі» — відпочити. Окрім спортивних та артактивностей, учасники та учасниці фестивалю зможуть відвідати майстерні, які допоможуть розвинути емоційний інтелект і навчитися краще розуміти себе та свої почуття. Батьки також зможуть узяти участь в активностях фестивалю, які допоможуть відпочити, провести час із дітьми, поговорити зі спеціалістами. З детальною програмою фестивалю можна ознайомитись на сайті. Вхід вільний.

Дізнатися більше

Школа настільного тенісу «Pulse» оголошує набір дітей на новий тренувально-освітній сезон. В осередку діти будуть мати можливість опанувати навички гри в настільний теніс під керівництвом професійних тренерів, навчитися основам особистої дисципліни, долучитися до традицій клубу (наприклад, смаколики щоп’ятниці). Школа знаходиться за адресою м.Київ, проспект Повітряних сил, 80. Вона була створена у 2022 році БФ «Імпульс до життя» та ФНТ м. Маріуполь. Більше деталей про школу можна дізнатися з її сторінки у Facebook.

Зареєструватися

Київська школа економіка запускає майнори — додаткові спеціалізації на бакалавраті. Майнор (minor) — додаткова спеціалізація на бакалавраті, яку можна здобути в рамках основної програми. Він складається з набору взаємоповʼязаних дисциплін і в середньому має обсяг 15-25 кредитів ECTS. Залежно від програми й обсягу обраних майнорів протягом навчання студенти можуть отримати від одного до трьох додаткових спеціалізацій. Також там до 31 липня триває подача заяв на вступ на бакалаврські програми. Київська школа економіки навчає студентів за вісьмома бакалаврськими спеціальностями з економіки, математики, ІТ, психології, права. На всі програми можна податися на бюджетну форму навчання. Окрім цього в університеті KSE є можливість отримати академічні гранти та фінансову допомогу.

Дізнатися більше

31 липня відбудеться відкритий вебінар «Mission possible: знайти роботу в креативних і tech-сферах» від освітнього проєкту STEM is FEM в межах ініціативи з працевлаштування українок. Подія стане корисною як для студенток та фахівчинь-початківиць, так і для світчерок та спеціалісток, що мають проблему з пошуком роботи через відмови рекрутерів. Спікерка Анна Черниш, співзасновниця та CEO кар’єрної платформи Lezo, розкриє лайфхаки працевлаштування на конкурентному ринку, а також поділиться власним досвідом пошуку роботи, який привів її до керівних посад у креативних та ІТ компаніях. Вебінар «Mission possible: знайти роботу в креативних і tech-сферах» розпочнеться 31 липня о 18:00 в Zoom. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією.

Долучитися

В Україні створили безкоштовний навчальний курс «Сучасний вчитель: як захопити увагу учнів дизайном та цікавою подачею навчальних матеріалів». Цей курс допоможе вчителям опанувати навички сучасної подачі матеріалу, що сприятиме покращенню рівня знань учнів та підвищенню мотивації до навчання. Курс складається із 16 лекцій, 8 вебінарів та роботи над навчальним проєктом у тісній колаборації із куратором. Впродовж 6-тижневого онлайн-курсу вчителі опанують основи графічного дизайну, інтерактивні методи навчання, авторське право, користування стоками, фоторесурсами, бібліотеками з відкритими ліцензіями, гейміфікацію уроків, інтеграцію навчальних відео у програму, роботу зі штучним інтелектом, а також можливості самоосвіти. Реєстрація для вчителів вже доступна за посиланням і триватиме до 26 липня включно.

Зареєструватися

60 дітей, які втратили батьків, повернулися з безкоштовного табору в Карпатах «Litokryl Camp» – проєкту міжнародного благодійного фонду Rescue Now. За допомогою кваліфікованих психологів та психіатрів діти пропрацьовували травму втрати, долали ознаки ПТСР і неконтрольовану агресію. Проєкт створений для дітей з усієї України, які потребують психоемоційного відновлення після пережитих травмуючих подій війни. За весь час існування проєкту Litokryl Camp відвідало 270 дітей. Там кваліфікованим психологам вдається стабілізувати емоційний стан дитини та допомогти відшукати її внутрішній спокій. Табір підтримали фронтвумен гурту KAZKA, Олександра Заріцька, РуханкоМен та блогер-мільйонник Максим Ткачов, а КИЛИММЕН, учасник гуртів KALUSH та Kalush Orchestra, приїхав до табору з кубком Євробачення-2022. Це була вже четверта зміна табору. Про початок набору на наступні зміни можливо буде дізнатися на сторінці проєкту Litokryl.

Дізнатися більше
Поділитися цією статтею