Про старт Всеукраїнського опитування Михайло Федоров повідомив зі сцени укриття під час конференції «Серпнева-2024». Розповісти про своє бачення проблем в освіті, які потребують негайної реакції посадовців, можна за QR-кодом або за посиланням. Опитування триватиме 10 днів. 

Опитування проводиться Міністерством освіти і науки спільно з Мінцифрою за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародним та іберо-американським фондом адміністративної та державної політики (FIIAPP).

Це опитування має дати можливість миттєво реагувати на потреби в кожному окремому навчальному закладі. Така сама мета й у проєкту «Мрія», презентація якого запланована на вересень. Із 2 вересня застосунок «Мрія» тестуватимуть 40 пілотних шкіл.

«У нас немає 30-50-100 років для трансформації освіти», — наголошує Михайло Федоров. Саме цифрові технології дозволять не зволікати, спиратися на дані від усіх учасників навчального процесу, що їх відповідні відомства збиратимуть у режимі реального часу, а потому ухвалювати швидкі рішення.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій навів приклад, як збирали дані для запуску «Школи офлайн». Спершу був опрацьований великий масив інформації про дронові та ракетні атаки, близькість до бойових дій, наявність автобусів, кількість дітей, які мешкають у певній громаді. А потім технологічно отримали відповідь, де в першу чергу потрібно будувати підземні школи та укриття, де бракує шкільних автобусів, де є найбільша потреба у девайсах для онлайн-навчання.

Михайло Федоров повідомив також про плани держави в наступному 2025/2026 навчальному році повернути за парти 90% українських учнів.

Цьогорічна освітня конференція почалася з укриття із запізненням на три години через масовану ракетну атаку на Україну.

Поділитися цією статтею