Дівчат запрошують взяти участь у конкурсі есе про жінок-науковиць

Благодійна освітня організація STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) запускають освітній арт-проєкт «Наука — це вона». Проєкт є частиною кампанії ООН Жінки «Покоління рівності» з популяризації гендерного паритету серед молоді та забезпечення лідерства жінок у технологіях та інноваціях.

Першою частиною стане художня виставка сучасних українських ілюстраторів. Пересувна експозиція складатиметься із 12 портретів українських жінок-вчених та подорожуватиме всією Україною.

На портретах ви впізнаєте таких зірок української науки: кібернетикиня Катерина Ющенко, математикиня Клавдія Латишева, молекулярна біологиня Ганна Єльська, фізикиня Антоніна Прихотько, фізикиня Ольга Перевозчикова, нейроморфологиня Галина Скибо, нейробіологиня Нана Войтенко, математикиня Олена Ванєєва, орнітологиня Наталія Атамась, генетикиня Оксана Півень, генетикиня Світлана Арбузова, математикиня Марина В’язовська.

Друга частина — загальнонаціональний конкурс есе. До участі запрошуються дівчата віком від 14 до 21 року. Вимоги до тексту: для написання твору необхідно обрати одну з 12 українських науковиць, представлених за посиланням, та висвітлити такі питання: якою науковою діяльністю займалася героїня, у яких царинах вона працювала, які її основні здобутки та досягнення, як винаходи чи діяльність героїні вплинули на сьогодення, чим ця постать може бути цікава сьогодні, яке особисте враження авторки від цієї постаті. Орієнтовний розмір тексту — 500 слів. Роботи, що надсилаються на конкурс, мають бути оригінальними та ніде раніше не опублікованими. Твори перевірятимуться на наявність плагіату.

Більш детальні умови читайте на сайті.

Конкурсні твори надсилати за допомогою форми на сайті проєкту STEM is FEM до 15 березня включно.

12 переможниць отримають корисні призи від STEM is FEM та партнерів. Серед них — персональний майстер-клас із професійною редакторкою та публікація есе у всеукраїнському популярному виданні, а головний приз — стипендія на освіту. Кошти на неї будуть зібрані під час благодійного аукціону в день церемонії нагородження переможниці наприкінці травня.

Поділитися цією статтею