Вже на цьому тижні дорослі зможуть прив’язати свій акаунт до дитячого (раніше — лише для дітей до 13 років), що дасть, зокрема, можливість читати коментарі під оприлюдненим відео, повідомляє сайт Детектор медіа.

Також батьки матимуть змогу отримувати повідомлення про нові завантаження відео, підписки та зміни у конфеденційних даних своїх дітей. Крім того, сповіщення будуть надходити, якщо підліток починає пряму трансляцію.

Утім, як розповіли в компанії YouTube виданню TechCrunch, дорослі і надалі не зможуть повідомляти справжній вік дитини та впливати на контент, який пропонуватиме підлітку платформа.

У компанії YouTube переконані, що нові функції допоможуть навчити підлітків відповідальніше ставитися до створення контенту.

З перших днів YouTube був платформою для осіб від 13 років і батькам рекомендували дивитися контент спільно з дітьми, якщо ті вирішили переглядати відео на платформі. У 2015 році був створений YouTube Kids — напрямок для дітей, де забезпечувався батьківський контроль. Зараз YouTube Kids охоплює 100 млн активних користувачів.

Раніше батьківський контроль вже запровадили Facebook, TikTok, Snapchat, Instagram.

Поділитися цією статтею