Новий розділ є зручним і корисним онлайн-простором для вчителів та вихователів, які прагнуть допомогти дошкільникам розпочати вивчення англійської мови, повідомляє сайт Міністерства освіти.

«Відповідно до Закону «Про застосування англійської мови в Україні» з 1 вересня 2026 року англійської мови навчатимуть дітей п’яти-шестирічного віку в усіх закладах дошкільної освіти. Міністерство освіти і науки розробило алгоритм підготовки вихователів, які зараз працюють у дитсадках. Так, на безоплатній основі проводять курси з навчання англійської мови з нуля для тих, хто не знає англійську взагалі або ж має мінімальний рівень володіння мовою.

Крім того, спільно з партнерами організовано курси з методики навчання англійської мови дітей дошкільного віку», — зазначила заступниця міністра освіти і науки з питань ранньої дошкільної освіти та інклюзії Євгенія Смірнова.

Новий розділ навчає вихователів:

  • як зробити вивчення англійської максимально адаптованим до вікових інтересів дітей;
  • як зробити заняття ефективнішими;
  • як втримати увагу і зацікавленість малечі;
  • як навчати дошкільнят англійській мові співаючи, граючи та розповідаючи історії.
Реєстрація на платформі НУШ

Оновлення платформи НУШ реалізується в межах впровадження англійської мови в дошкіллі, відповідно до Закону України «Про застосування англійської мови в Україні», завдяки мовній програмі Future Perfect та підтримці Міністерства освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України і Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Поділитися цією статтею