Офіцери Служби освітньої безпеки завершили спеціалізоване навчання та працюватимуть у школах вже з нового навчального року. Проєкт зі створення безпечного середовища в закладах середньої освіти до кінця року охопить до 2000 тисяч шкіл.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Більшість із тих, хто взяв участь у конкурсі, — жінки. Начальниця Управління організації служби освітньої безпеки Надія Ситник зазначає, що під час навчання поліцейські вивчили теорію та відпрацювали її на практиці:

«Особлива увага приділяється вивченню вікових особливостей психологічного та фізичного розвитку дітей шкільного віку, принципам інклюзивної освіти, методикам ефективної комунікації. Офіцери СОБ зʼявляться у школах вже у серпні та виконуватимуть три основні функції: правоохоронну, наставницьку та просвітницьку».

Поліцейські служби освітньої безпеки слідкуватимуть за безпекою учасників освітнього процесу, комунікуватимуть з екстреними службами, припинятимуть правопорушення та контролюватимуть пропускний режим. Також вони спілкуватимуться з учнями щодо запобігання вживанню алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків, попередження булінгу, кібергігієни. Роль офіцерів СОБ не обмежиться лише правоохоронною функцією. Вони будуть наставниками, які мотивуватимуть дітей до активної життєвої позиції, навчатимуть шкільні громади як діяти в разі небезпеки.

Ще одне завдання офіцера — національно-патріотичне виховання української молоді. У разі надзвичайної ситуації чи загрози офіцери СОБ забезпечать евакуацію всіх учасників освітнього процесу.

Другий етап набору офіцерів до Служби освітньої безпеки проводився серед цивільних осіб. Наразі претенденти на посади офіцерів СОБ проходять етапи відбору для служби в Національній поліції — тестування знань законодавства, медичне обстеження, перевірку рівня фізичної підготовки, співбесіду.

Поділитися цією статтею