У цьому матеріалі «Освіторія» зібрала всі найважливіші статті про коронавірус, призупинення навчання в українських школах, поради лікарів.

6 речей, які батьки мають знати про коронавірус: відео

Експерти ЮНІСЕФ з охорони здоров’я розповіли 6 речей, які батьки мають знати про коронавірус. Що ж це за вірус, як поширюється, які його симптоми, як він діє на дітей, що робити, якщо в дитини або члена сім’ї проявляються симптоми COVID-19? Усі відповіді зібрані у цій публікації.


Київ проти коронавірусу: як житиме місто

11 березня Київська міська адміністрація прийняла рішення про запровадження профілактично-запобіжних заходів. Про це оголосив на пресбрифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Як житиме столиця найближчі тижні, як працюватимуть школи та транспорт, що буде з масовими заходами — у цій статті.


Коронавірус: що робити батькам

Як сьогодні батьки можуть подбати про дітей? Які методи захисту і профілактики дієві, а які ні? Як ми можемо необережно та ненавмисно підсилювати паніку та як цього уникнути? Про все це розповідали експерти 5 березня на зустрічі «Ефект вірусу: здоров’я, економіка, політика» від The Aspen Institute Kyiv в Освіторія Хабі.

Катерина Булавінова, інфекціоніст, медичний експерт Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, порадила не бігти стрімголов до лікарні в разі виникнення найменших ознак ГРВІ, оскільки це перешкоджає роботі лікарів і створює додаткові умови для зараження різними хворобами. Найефективніші методи запобігання хворобі  це проста профілактика: регулярно і системно мити руки, провітрювати приміщення, намагатися чітко дотримуватися порад лікарів. За ознак хвороби спочатку краще звернутися до лікаря телефоном, не варто самостійно споживати різні антивірусні препарати. Андрій Скіпальський, генеральний директор Директорату громадського здоров’я МОЗ України, відзначив, що Україна  одна з перших країн, які розробили детальні плани дій на всіх рівнях влади стосовно запобігання і боротьби з епідемією. 


Карантин навчанню не загроза: Українці можуть готуватися до ЗНО дистанційно і безкоштовно на iLearn

Карантин навчанню не загроза. Безкоштовно готуватися до ЗНО дистанційно та з найкращими викладачами можна на гейміфікованій онлайн-платформі iLearn! Навчання цікаве, безкоштовне і доступне 24/7: тут є онлайн-курси з основних предметів ЗНО, вебінари з найкращими репетиторами Києва, тести, подкасти, матеріали для самопідготовки.


Коронавірус: 9 головних міфів

Чимало батьків лякає саме лише слово «коронавірус». А школярі, як кажуть у соцмережах, жартують на цю тему: наприклад, про те, що вірус невдовзі зламається, адже він китайський. Що ж це за недуга? Як захистити від неї дітей? «Освіторія» звернулася до інфекціоніста Катерини Янченко.


Поділитися цією статтею