2020 рік можна назвати буремним, складним та непередбачуваним. Проте він є щедрим на наукові дослідження та відкриття. Поки COVID-19 випробовував освітні системи світу на міцність, науковці вивчали, як ефективно мотивувати дітей, які навички знадобляться сучасним учням у майбутньому та як почуваються вчителі після надзвичайно напруженої роботи. Ми зібрали 5 найцікавіших досліджень, які точно будуть корисними для вас. 

Як правильно мотивувати дитину вчитися — гарвардське дослідження

Звідки береться мотивація та як її підвищити вирішили дослідити вчені Гарвардського університету. У багатопрофільному дослідженні Національної наукової ради з розвитку дитини при цьому університеті йдеться про те, що на вмотивованість до певної діяльності впливає спадковість. Але значно більше — досвід досягнень та поразок, приклади дорослих, виховання.


Як розвинути асоціативну пам’ять дитини: дослідження 

Вчитися варто навіть на канікулах, але весело, у формі гри, пізнавати все на власному досвіді. А щоб допомогти дитині поліпшити пам’ять, батьки чи вчителі мають знати маленький нюанс: асоціацію наводити через 10–30 секунд. Такими є найновіші висновки спеціалістів Інституту Цукермана при Колумбійському університеті, США.


Глобальний рейтинг навичок 2020: яких фахівців потребує світовий ринок праці

15 мільйонів нових користувачів зареєструвалися на онлайн-платформі Coursera з березня по червень 2020 року. Які навички є найбільш актуальними для сучасного ринку праці? Спираючись на результати навчання 65 мільйонів слухачів курсів за цей рік, Coursera склала рейтинг володіння навичками для 60 країн світу в трьох сферах — бізнес, технології та наука даних. А також уклала список найбільш актуальних освітніх трендів та галузей, де в найближчі три роки з’являться близько 6 мільйонів додаткових робочих місць.


Чи зможуть люди навчатися до 100 років? 

Освіта протягом життя може набути нового значення, якщо її не обмежуватимуть навіть можливості мозку. Зробити мозок молодим і активним до глибокої старості, ефективно навчатися всього, чого забажаєш, швидко відновлюватися після інсульту, як після банальної недуги, перемагати більшість нервових захворювань — ось які перспективи дає нове відкриття, оприлюднене американськими нейробіологами в листопаді 2020.


80 % американських вчителів відчувають вигорання під час дистанційки 

Вчителі працюють більше і відчувають професійне вигорання — такі результати показало американське дослідження. У жовтні цього року некомерційна організація RAND провела репрезентативне опитування вчителів і директорів шкіл Сполучених Штатів Америки щодо їхньої роботи під час COVID-19. Пропонуємо найцікавіші цифри цього дослідження.

Поділитися цією статтею