Шкідливі поради: Як поводитися вчителю під час новорічних святкувань

2018 рік завершується. Він був складним, усім є що згадати. Треба провести його добре і так само зустріти 2019-й. У школах, звичайно, будуть святкування. Ми розробили для вас кілька порад, як треба поводитися під час цих подій. Озбройтеся ними, і все у вас вийде якомога краще. Або ні.

Хильніть зайвого

Новорічні свята — гарна нагода випити. Здається, що ближче Новий рік, то більше веселих і п’яних людей навкруги. «Але треба знати норму і бути розсудливим», — скажуть якісь зануди.

Та ми будемо на вашому боці. Хочете випити — не відмовляйте собі. Наливайте собі шампанського ще і ще. Буде круто і зовсім не нудно учергове кликати Діда Мороза і Снігуроньку. Усілякі хороводи і дитячі вірші замайорять для вас новими фарбами. Новий рік треба зустріти весело і необов’язково запам’ятовувати, як саме.

Повідомте, що Діда Мороза не існує

Щороку ви бачите одне й те саме. Діти збираються в актовій залі, радіють, читають вірші, співають пісеньки и кличуть Діда Мороза. Звичайно, усі вони хочуть подарунків. Але ж ви знаєте, що купили їх батьки, що ніякого казкового діда не існує.

Ваша мета як вчителя — розповісти про це дітям. Коли вони почнуть його кликати — урочисто повідомте, що Діда Мороза не існує, що це вигаданий персонаж. Адже саме вчителі діляться з учнями новою інформацією, яка допоможе їм у майбутньому.

Принижуйте за костюми

Зайчики, білочки, ведмедики, вовчата, песики? Бачите дітей у таких костюмах — підходьте до них і насміхайтеся, що все це — пережиток минулого. Що у ХХІ столітті такі костюми не актуальні.

А якщо діти вбралися в супергероїв, це те ж може стати нагодою понасміхатися над ними. «Людина-павук? Та фу, ось Бетмен нормальний персонаж!» «Бетмен? Та в нього навіть суперсили немає! Ось Халк — інша річ», — не соромтеся говорити, що думаєте. І обов’язково нагадайте про героїв свого дитинства. Наприклад, про д’Артаньяна.

Старшокласниць з надміру яскравим макіяжем неодмінно поведіть вмиватися. Декого можна відправити додому перевдягнутися, адже навіть новорічна вечірка — це не привід одягати в школу оте дрантя, в якому вони насмілилися прийти.

Перебивайте ведучих

Ви вже сказали, що Діда Мороза не існує. Але цього недостатньо. Реагуйте голосною критикою на кожну репліку ведучих. Перебивайте їх, виправляйте їхні помилки та неправильну вимову. Якщо із цим усе добре, імпровізуйте. Головне — бути впевненим у власних силах.

Підбивайте підсумки правильно

Будьте щирим. Скажіть колегам усе, що ви про них думали цього року. Також варто обов’язково прокоментувати вигляд усіх інших вчителів — якщо ви їм не скажете правди, то вони ніколи не дізнаються про свою жахливу зачіску чи старомодний костюм.

Вимагайте подарунків для себе

Новий рік — це не тільки дитяче свято. То чому вся увага дітям? Чому подарунки отримують лише вони? Дивно, правда ж? Тому не соромитеся і чесно скажіть, що ви теж заслуговуєте на винагороду.

Від держави, школи, батьків, дітей. Усі вам винні. Так і кажіть. Будьте певні, правда на вашому боці.

Поділитися цією статтею