«SCIENCE club: Подолання освітніх втрат» для дітей віком 12-16 років, які пережили військові дії в Україні та відчувають суттєві освітні прогалини. Це 10-тижневий курс, що складається з одного заняття на тиждень тривалістю 1,5 години. В учасників буде можливість вивчати один чи декілька курсів з переліку: програмування, хімію, географію, біологію, фізику, робототехніку та навіть астрономію.

Старт занять — 3 листопада, локації в Києві на вибір: просп. Перемоги 65-г (Осокорки) або Вул. Є. Чавдар 11-А (Нивки). Дедлайн для реєстрації — 30 жовтня.

Реєстрація

Підготовка до НМТ–2025: для майбутніх абітурієнтів створили добірку безплатних відеоуроків. Старшокласники, які вже зараз починають підготовку до Національного мультипредметного тесту, можуть скористатися для цього низкою безплатних матеріалів. Зокрема, для майбутніх абітурієнтів і абітурієнток доступні відеоуроки на платформі «Всеукраїнська школа онлайн».

Під час підготовки до НМТ з історії України, української мови та літератури, майбутні вступники можуть скористатися аудіоуроками від проєкту «Вчися вухами».

Аудіоуроки

Міністерство освіти і науки України запрошує до участі в другому семінарі з відкритої науки в межах проєкту Open4UA. Основна мета заходу — показати результати проєкту та обговорити розвиток відкритої науки в Україні.

Під час семінару команда Open4UA презентує:

  • відповідність національного законодавства європейським стандартам у галузі відкритої науки;
  • опрацювання проєкту Закону України про розвиток відкритої науки;
  • інструменти для впровадження ідей відкритої науки на інституційному рівні;
  • інші результати проєкту, які зараз на етапі розроблення.

Семінар також стане майданчиком для формування національної мережі експертів відкритої науки, які координуватимуть просування цього напряму та сприятимуть його розвитку.

28 жовтня 2024 року, 16.00–18.00. До участі запрошують представників української академічної спільноти, органів державної влади, місцевого самоврядування та всіх зацікавлених осіб. 

Реєстрація

Безплатний онлайн-табір MriyDiy Project Camp запрошує учнів 10-16 років. Він триватиме з 28 жовтня до 1 листопада 2024 року. Заняття відбуватимуться щодня, з 11:00 до 14:00.

Під час табору учасники дізнаються, як створювати власні соціально важливі проєкти та отримають практичні навички й інструменти для реалізації власних ініціатив.

На учасників чекають:

  • приклади запуску й реалізації успішних проєктів;
  • лекції від топспікерів;
  • майстер-класи з проєктного менеджменту, командотворення, комунікацій, маркетингу, управління ризиками та фандрейзингу;
  • нові знайомства та спільнота однодумців;
  • менторська підтримка й групова робота над проєктами протягом місяця.
Реєстрація

Школа Лідерства від УСС для учнів 9-11 класів 2-3 листопада. На учасників чекає: 2 дні знайомств із найактивнішими школярами; робота в командах та цікаві воркшопи; лекції про Свободу, економіку та фінансову грамотність

Старшокласники зможуть дізнатися, якою повинні бути шкільна освіта та молодіжна політика в Україні. Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 10 (iHUB).

Заповнити форму

З 24 по 30 жовтня в Україні й світі проходить тиждень медіаграмотності, мета якого — підвищити рівень обізнаності суспільства щодо загроз інформаційних маніпуляцій і навчити критично сприймати інформаційні потоки.

У межах ініціативи ділимося добіркою медіапродуктів, освітніх заходів і спеціальних проєктів 1+1 media, націлених на розвиток медіаграмотності — для новачків і профі, а також дорослих і дітей.

Серіал «Як захиститися від фейків і дезінформації» — це 10 серій, насичених знаннями з протидії фейкам і дезінформації, захисту особистих даних і порадами з безпеки в інтернеті. Освітній серіал надає глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію та пропаганду.

«Як захиститися від фейків і дезінформації»

Мультсеріал «Україна. Нескорені міста» від ПЛЮСПЛЮСякий знайомить дітей з містами, що постраждали від війни. У 5-хвилинних епізодах йдеться про історичні пам’ятки в контексті сучасної реальності, що створює паралель між минулим і сьогоденням.

Мультсеріал «Україна. Нескорені міста»

Освітній проєкт «Уроки Антифейку з Єгором Гордєєвим» — освітній проєкт, де молодь дізнається про механізми дезінформації, її загрози та навчається розвивати критичне мислення для протидії фейкам.

«Уроки Антифейку з Єгором Гордєєвим»
Поділитися цією статтею