Міністр освіти і науки порушив питання зарплат працівникам освіти під час години питань до уряду, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на трансляцію засідання Верховної Ради депутатом Олексієм Гончаренком.

Оксен Лісовий сказав, що для одночасного зростання заробітної плати усіх освітян потрібно додатково 270 млрд гривень. Лісовий додав, що на сьогодні таких коштів немає, але Міносвіти розробило кілька сценаріїв підвищення заробітних плат для вчителів, зокрема й поетапний, для реалізації яких треба отримати додатково хоча б 80 млрд грн.

У бюджеті на наступний рік закладені 103 млрд гривень на зарплати освітян, це ідентична сума тій, яка була передбачена в кошторисі на 2024 рік. Тобто Кабмін не запланував підвищення зарплат вчителів на наступний рік.

Міністр освіти вкотре нагадав, що освітні кошти в першу чергу йдуть на забезпечення безпеки усіх учасників навчального процесу.

Раніше у Міністерстві освіти назвали середню зарплату вчителів. Це 12 тис гривень, у вихователів дошкільних закладів — це 6 тисяч.

Поділитися цією статтею