Дитина не хоче вчитися: що робити?

Сучасні школярі навчаються в нових реаліях, і часто дистанційний формат переважає очний. Щоб діти не нудьгували і не втрачали інтерес до навчання, запропонуйте їм добірку цікавих пізнавальних відео на платформі кіно і телебачення Київстар ТБ. Гарантуємо, таке навчання дітям точно сподобається.

Контент для молодших класів

«Нескорені міста» — анімаційний проєкт про українські міста, що постраждали під час війни рф в Україні. У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритись у захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині в легкій і доступній формі, без чутливих зображень, показано реалії шкоди, завданої українським містам і культурним пам’яткам. Проєкт доступний на платформі жестовою мовою.

✣ ✣ ✣

«Книга-мандрівка. Україна» — перший український мультсеріал, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах. Події розгортаються в різних містах України. Мультсеріал розповість, які таємниці приховують різні куточки нашої країни. Героями стануть всесвітньо відомі українці, об’єкти та події — на жаль, не завжди добре знані на Батьківщині.

✣ ✣ ✣

«Книга-Мандрівка. Міста» презентує шість захопливих мультфільмів про незламні українські міста. Харків, Суми, Миколаїв, Чернігів, Запоріжжя та Київ відкриють свої секрети глядачам. Голосами українських зірок зазвучать факти, які змусять кожного глянути на наші непереможні міста по-новому й переконатися — яка ж чарівна рідна Україна! Звідки взялися назви Харкова та Чернігова? Де в Запоріжжі поласувати найкращою шаурмою? Що точно варто відвідати в Миколаєві та чому у XIX столітті в Сумах жилося ду-у-уже солодко? Про це та інше розкаже «Книга-мандрівка. Міста».


Середня школа

«Англійська мова для дітей. Граматика» та «Лексика» — добірка відео з англійської мови для дітей від мережі шкіл Green Country English School. Граматику і лексику діти вчитимуть за комунікативною методикою, обговорючи теми, які їм дійсно цікаві: сучасні винаходи, тренди, подорожі. Відео наповнені розмовною практикою та STEM-заняттями з носіями мови. Такий підхід сприяє ефективному та швидкому засвоєнню нових знань.

✣ ✣ ✣

«Цікаві досліди» — захопливі експерименти від дослідниці Уляни. Дівчинка проводить різноманітні досліди, результати яких не залишать юних глядачів байдужими. Як зняти відбитки пальців за допомогою йоду? Чи існує нитка, яка не згорає? Як голка може замінити компас? На ці та інші питання Уляна шукає відповіді у своїх дослідах.


Для старшокласників

«Лайфхаки з української літератури» — онлайн-курс у формі корисних порад, співавтором якого є Освіторія. Курс допоможе простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам’яток до сучасної української літератури, опанувати базові літературні поняття, виробити навички аналізу художніх творів.

✣ ✣ ✣

«Математика. Просто». Освіторія створила цей онлайн-курс, щоб кожен міг не лише зацікавитися точною наукою, а й успішно скласти ЗНО. Як прогресії пов’язані з розмноженням хом’ячків? Як завдяки книжкам із циклу «Гра Престолів» розібратись у теорії ймовірності? Просто та зрозуміло про числа, вирази, рівняння та нерівності, основи тригонометрії і планіметрії та все необхідне для підготовки до ЗНО — у цій добірці.

✣ ✣ ✣

«Англійська по-простому» — це авторський проєкт Ростислава, який вже протягом кількох років намагається доносити англійську мову легко. Стереотипні й традиційні підходи до вивчення англійської змусили його створити цей курс. У запропонований ним спосіб можна вивчити як граматичні правила і найпоширеніші слова, так і сучасний англійський сленг.


Підготовка до вступу

«Складаємо НМТ» — у цьому курсі зібрано поради для успішного складання вступного випробування. Спікери розповідають про те, як ефективно підготуватися й організувати свій навчальний процес, скільки потрібно часу на повторення матеріалу, розбирають типові помилки і діляться власними лайфхаками. Ця добірка точно спростить вашій дитині підготовку до іспитів.

✣ ✣ ✣

«Курс з профорієнтації» — це авторський онлайн-курс від загальноосвітньої дистанційної школи DAR school. Він допоможе глядачам визначитися з професією, розвинути потрібні навички та успішно вступити у бажаний виш. Після проходження цього курсу дитина гарантовано пізнає свої здібності та підготується до омріяного майбутнього.


Усі ці та інші навчальні матеріали можна знайти у вільному доступі на платформі кіно і телебачення Київстар ТБ у розділі «Освіта».

Поділитися цією статтею
Автор: