Буду студентом: гід і шпаргалка для всіх, у кого НМТ 2024 попереду

Цьогоріч Національний мультипредметний тест стартував 14 травня й триватиме до 25 червня на основній сесії. Потім настане час додаткової сесії: з 11 до 19 липня. Вже відомо, що англійська мова стала найпопулярнішою дисципліною на вибір серед випускників, а найменше учасників обирають хімію та фізику. Яких помилок не варто припускатися під час тестування? Як написати блискучий мотиваційний лист? Як нараховують бали й коли чекати на результати НМТ 2024? 

Порогові бали, вагові коефіцієнти та головні дати НМТ 2024: відповіді Тетяни Вакуленко

На скільки підвищився пороговий бал? Що як повітряна тривога не дасть пройти ані основну, ані додаткову сесії? Як обрати, з якого предмета пройти четверте оцінювання? Ми зібрали найактуальніші запитання, що хвилюють цьогорічних вступників. Відповіді на них дала директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко під час вебінару «Яким буде НМТ у 2024» на платформі та YouTube-каналі iLearn.


НМТ 2024: що встигнути повторити?

Ніколи не пізно повторити матеріал, продумати свою стратегію розподілу часу під час тестування та полегшено видихнути. Вчителі Всеукраїнської школи онлайн підготували експрес-поради якраз для останніх днів перед іспитом. У цьому матеріалі є поради для вдалого проходження НМТ з української мови, історії України, англійської мови від знаних зірок освіти. Скористайтесь і ви! 


Яка схема нарахування балів і коли результати: ключ до НМТ 2024

Розповідаємо про 7 важливих нововведень НМТ: від підвищення порогового бала і вибору черговості предметів учасником до відеоспостереження за вступниками. Яка схема нарахування балів та хто зможе подолати пороговий бал? Також у матеріалі публікуємо важливі ресурси та безкоштовні тренажери для швидкої підготовки до НМТ 2024. 


Мотиваційний лист 2024: 10 секретів, щоб універ обрав саме вас

У 2024 році написання мотиваційного листа для вступу та його розміщення в персональному кабінеті під час подання заяви на вступ до ЗВО — обов’язкове. На обчислення конкурсного бала він не впливає, але може зіграти вирішальну роль у випадку, коли обидва вступники мають ідентичний конкурсний бал з точністю до 0,001 на одну й ту саму конкурсну пропозицію. То які 10 секретів успішного мотиваційного листа?


Заспокоїтися перед НМТ: 12 парадоксальних порад психолога

Як там зазвичай? Усе повторіть, мисліть позитивно, глибоко дихайте, розслабтеся, не хвилюйтеся? Ні, все навпаки. Чому спрацьовують нестандартні дії та що конкретно робити перед національним мультипредметним тестом? Парадоксальні поради дає дитяча психологиня Ольга Печій.

Поділитися цією статтею