Заборона гаджетів у школах може призвести до заборони фіксації випадків булінгу та інших правопорушень під час навчання.

Про це зазначив Сергій Горбачов у своєму дописі. 

Саме тому він закликав школи до врегулювання цього питання.

Учасники обговорення, яке організував омбудсмен, зазначали, що наразі немає чіткого розуміння ситуації в закладах освіти із цього питання, бо не проводилися відповідні моніторингові дослідження. У класах, де немає надрукованих підручників (це 5-ті та 6-ті класи), діти постійно використовують мобільні телефони в освітньому процесі.

Батьки ж під час обговорення запропонували виховувати культуру доброчесності, бо заборона використання гаджетів все одно призведе до її порушення. А частина батьків занепокоєні неконтрольованим використанням дітьми мобільних телефонів та відсутністю батьківського контролю за контентом. Водночас технічний прогрес стрімко рухається, і тому через кілька років замість мобільних телефонів можливо вже будуть використовуватися інші пристрої.

Як наслідок в освітніх колах вирішили ініціювати розробку нормативно-правового акта щодо використання мобільних телефонів у школах.

Поділитися цією статтею