Доступ до укриттів у державних (комунальних) дитсадках під час здійснення освітньої діяльності тепер матимуть виключно учасники освітнього процесу.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

У своєму поясненні він посилається на постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про заклад дошкільної освіти» від 26 вересня 2023 р. № 1022.

Саме в ній уряд обмежив доступ сторонніх осіб до таких укриттів. Тією ж постановою внесли зміни до навчального процесу в дитсадках. Зокрема тепер для тимчасово відсутніх дітей можуть створюватися окремі різновікові групи для збереження місця здобуття дошкільної освіти — туди діти можуть потрапити за заявою одного з батьків або іншого законного представника. Заяву батьки можуть подати за допомогою будь-якого засобу зв’язку. Також дитину можуть туди перевести автоматично в разі втрати зв’язку з батьками або іншими законними представниками дитини, якщо вона не відвідує навчання протягом двох місяців. У разі повернення дитини її можуть зарахувати назад до групи одного з нею віку теж за заявою батьків або інших представників.

На вивільнені місця зараховуються діти в порядку черговості надходження заяв про зарахування. Якщо тимчасово відсутня дитина повертається, то в разі відсутності вільних місць дитину, яка була нещодавно зарахована, мають допомогти перевести до іншого дитячого садка.

Керівник та/або засновник закладу зобов’язаний забезпечувати на вебсайті державного (комунального) закладу дошкільної освіти відкритий доступ до інформації щодо вивільнених місць.

Поділитися цією статтею