Команда «Інженерного тижня» запрошує освітян та учнів 8–11-х класів приєднатися до відновлення своєї громади. Мета — створити в публічному просторі власний об’єкт із вшанування пам’яті.

Для участі потрібно заповнити анкету за посиланням до 10 травня включно.

Нові інженерно-мистецькі рішення зберігатимуть історії про…

  • місцевих мешканців: військових і цивільних, які загинули під час бойових дій;
  • зруйновані об’єкти, що були особливо важливими для громад;
  • героїчний спротив та взаємопідтримку.

Шкільні команди працюватимуть разом з архітекторами, урбаністами, інженерами. Протягом літа на учасників чекають онлайн-лекції та воркшопи з проєктного менеджменту, фандрейзингу, 3D-моделювання, урбаністики, адвокації змін тощо. Весь час їх супроводжуватимуть професійні ментори.

Для підлітків участь у проєкті — це можливість розвинути в собі практичні навички подолання проблем. А для школи — шанс згуртувати у себе активну молодь та досвідчених фахівців задля розвитку рідної громади.

За словами ініціаторів програми, підліткам, чия свідомість формується значною мірою під впливом повномасштабної війни, робота над такими проєктами допоможе краще усвідомити свою громадянську ідентичність. А створені ними на перетині мистецтва та інженерії рішення доповнять публічний простір.

«Наша ціль — виховувати покоління українців, сповнених оптимізму щодо нових рішень та впевненості у здатності їх знайти і втілити. Розвиток інженерного мислення допомагає учням навчитися реагувати на зовнішні виклики та вирішувати проблеми як для власного успіху, так і для конкурентоспроможності держави», — коментують організатори.

До проєкту вже долучилися 5 команд. Діти та вчителі шукатимуть нові ефективні рішення для інфраструктурних викликів у своїх громадах. Ідеї стосуються зручної навігації містом, облаштування меблями укриття, збору та очищення води, підвищення енергоефективності шкіл та висадки міського саду-городу.

Практичний освітній курс із відбудови для підлітків впроваджується ГО «Про.Про.Лаб» у рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст курсу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Долучитися
Поділитися цією статтею