Як оптимізувати навчальні програми та де для цього взяти ресурси, за допомогою яких можна розробляти контент? Який педагогічний інструментарій обрати? Відповіді на ці та чимало інших питань можна знайти в посібнику «Подолання освітніх втрат з української мови та літератури. Методичні рекомендації та приклади уроків».

Як повідомляє «НУШ», його було презентовано 12 квітня. А ще в ньому є шаблони планів надолуження освітніх втрат, готові оптимізовані уроки, чекліст перед початком викладання онлайн тощо.

Автор посібника — Ігор Хворостяний, учитель української мови й літератури, кандидат філологічних наук, експерт «Освіторії» та Всеукраїнської школи онлайн, учасник робочих груп із розроблення держстандартів освіти, співавтор програм і підручників НУШ, автор онлайн-курсів «Лайфхаки з української мови» і «Лайфхаки з української літератури».

Посібник надруковано в рамках проєкту «Клуб НУШ». Він має допомогти вчителям переструктурувати роботу, відокремити головне, скористатися педагогічною свободою, щоби учні мали посильне навантаження, але при цьому набували необхідні компетенції.

Видання створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Планується надрукувати такі ж посібники з інших шкільних дисциплін.

Мобільна версія посібника — тут

Поділитися цією статтею